Welkom bij de kerk op de Brink, het bruggetje over, langs mooie bomen en over knisperend grind schakelt u vanzelf een paar eeuwen terug naar een dorpskerk met de monumentale toren. 

brinkbrug

Maar ook voor mensen van nu willen we een plek zijn, waar het evangelie klinkt, mensen elkaar bemoedigen in het geloof en helpen met de vragen over God en deze wereld.

Wie zijn wij

Al vanaf 1609 kent het dorp Schalkwijk een Hervormde gemeente. Meer dan een eeuw geleden zijn we samen met de Hervormde Gemeente van ’t Goy één gemeente geworden. Door de eeuwen heen hebben vele generaties tot op de dag van vandaag op deze plaats Gods woord mogen doorgeven. Ook nu zijn wij blij en dankbaar dat we dat nog steeds mogen doen. 

Onze gemeente bestaat uit ca 250 leden en maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. Binnen deze landelijke kerk heeft iedere gemeente een eigen lokale kleur en geloofsbeleving.  Zo’n 30 broeders en zusters weten wekelijks de weg naar ons kerkgebouw te vinden om kennis te nemen van de boodschap van Jezus Christus.
Een kleine gemeente heeft beperkingen, maar heeft wel een persoonlijk karakter. Hierdoor is er een grote onderlinge betrokkenheid.

Wij streven ernaar dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Het is onze wens dat onze gemeente de unieke boodschap van Gods liefde mag brengen en van Jezus te vertellen die verlangend naar ons uitkijkt.

Wij houden iedere zondag om 10.00 uur kerkdienst en u bent van harte uitgenodigd om kennis met ons te maken aan de Brink 10 in Schalkwijk

Vragen, opmerkingen over onze gemeente of nadere kennismaking ontvangen we heel graag: u kunt deze doorgeven via de email: info@hervormdschalkwijk.nl